Mi az SLAA?
Az SLAA olyan férfiak és nők közössége, akik segítenek egymásnak józannak maradni. Segítséget kínálnak bárkinek, aki szex-, vagy szerelemfüggésben szenved, és ezen változtatni szeretne. Mivel a Közösség tagjai maguk is mindannyian függők, sajátos megértést mutatnak egymás és a betegség iránt. Tudják milyen érzésekkel jár ez a betegség, és megtanulták hogyan lehet felépülni belőle a Közösség segítségével.

Az SLAA meghatározása
Az Anonim Szex- és Szerelemfüggők egy 12 lépésen és 12 hagyományon alapuló közösség, ami az Anonim Alkoholisták mintáját követi.

A tagság egyetlen feltétele a szex-, vagy szerelmi függés kiélésének abbahagyására irányuló vágy. Az SLAA tagjainak hozzájárulásaiból tartja fenn magát, és nyitott bárki számára, aki úgy érzi, hogy szüksége van rá.

A szex- és szerelemi függés romboló következményeivel való megküzdésben öt erőforrásra támaszkodunk:

1. Józanság. A szándék, hogy minden nap megálljuk legjellemzőbb függő viselkedésünk kiélését.

2. Szponzorálás/Gyűlések. A képesség, hogy támogatást kérjünk a közösségtől.

3. Lépések. A 12 lépéses felépülési program gyakorlása a szexuális- és érzelmi józanság elérése érdekében.

4. Szolgálat. Mindazt visszaadjuk a közösségnek, amit ingyen kapunk tőle.

5. Spiritualitás. Kapcsolatot alakítunk ki egy nálunk hatalmasabb Erővel, ami irányíthatja józanodásunkat és megtarthat minket a felépülésben.

Közösségként az SLAA nem formál véleményt külső ügyekben, és nem keresi a vitát. Az SLAA nem kötődik semmilyen szervezethez, mozgalomhoz vagy ügyhöz, legyen az vallásos vagy világi.

Egyetlen dolog azonban összeköt bennünket: a tenni akarás függőséget okozó szexuális- és érzelmi viselkedésünkkel kapcsolatban. Megszállott és kényszeres viselkedésünknek közös nevezője van, ami független minden személyes különbségtől, szexuális vagy nemi vonzódástól.